De opleiding

Recruiter is een veelzijdig en dynamisch beroep! Er staan duizenden vacatures open en bedrijven zijn volop op zoek naar recruiters. Als recruiter ben je nieuwsgierig en wil je weten wat jouw kandidaten drijft en motiveert. Om succesvol te zijn als recruiter heb je een behoorlijke dosis communicatieve vaardigheden nodig. Als recruiter heb je namelijk veel contact met (potentiële) klanten en kandidaten. Je begeeft je op het snijvlak van HR en marketing. Het leggen van nieuwe contacten, overtuigen van je klant, interviewen van kandidaten, netwerken en (verkoop) gesprekken voeren gaan vaak niet vanzelf en vragen communicatieve en commerciële vaardigheden, en kun je met plezier en succes aan de slag als (junior) recruiter!

Het resultaat
Na afloop van deze opleiding ben jij in staat om (potentiële) klanten (zowel online als offline) te benaderen en kandidaten te interviewen. Jouw klanten en kandidaten zijn inmiddels jouw partners geworden. Je weet ze te overtuigen van jouw meerwaarde, en je kunt jezelf en jouw kandidaten goed voorstellen. Daarnaast bel je met plezier opdrachtgevers, weet jij de juiste informatie rondom een vacature te verkrijgen en weet je jouw kandidaten te verleiden en aan je te binden. Social media heeft voor jou geen geheimen meer en daarmee weet je de juiste mensen op de juiste plekken te vinden en te plaatsen.

Kortom, de opleiding WordRecruiter leert jou de communicatieve en commerciële vaardigheden die nodig zijn voor het recruitmentvak en vooral de toepassing daarvan in de praktijk, zodat jij na afloop met plezier en succes aan de slag kunt als (junior) recruiter!